Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2022 sa podľa neho zaznamenalo vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 74,7 %.
Autor TASR
Bratislava 5. júna (TASR) - V potravinárstve SR v 1. štvrťroku 2022 pracovalo 32.186 zamestnancov. Oproti 1. štvrťroku 2021 sa stav zamestnancov zvýšil o 2,6 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš zo Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2022 sa podľa neho zaznamenalo vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 74,7 %.
Výraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa evidovalo vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov, kde sa počet zamestnancov oproti minulému roku zvýšil o 25,6 % a vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov počet stúpol o 24,3 %.
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v sledovanom období zaznamenalo vo výrobe hroznového vína (o 7,0 %), vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (o 4,9 %), výrobe hotových krmív (o 4,7 %), v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov (3,0 %), vo výrobe piva a sladu (o 1,6 %) a v odvetví úpravy a spracovania mlieka (o 0,2 %) .
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2022 nastalo vo výrobe, spracovaní a konzervovaní mäsa a mäsových výrobkov, kde sa zaznamenalo medziročné zníženie o 46,9 %, v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny o 12,3 % a vo výrobe cestovín, kde stav zamestnancov poklesol o 11,5 %.
Zníženie priemerného počtu zamestnancov nastalo vo výrobe mlynských výrobkov (o 6,5 %), vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov (o 6,1 %), vo výrobe a konzervovaní hydiny (o 1,3 %) a vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek (o 0,7 %). Vo výrobe pekárskych vrátane cukrárskych okrem trvanlivých výrobkov sa znížil počet zamestnancov o 6,0 %.
Najvýraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2022 sa podľa neho zaznamenalo vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 74,7 %.
Výraznejšie zvýšenie počtu zamestnancov sa evidovalo vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov, kde sa počet zamestnancov oproti minulému roku zvýšil o 25,6 % a vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov počet stúpol o 24,3 %.
Zvýšenie priemerného počtu zamestnancov sa v sledovanom období zaznamenalo vo výrobe hroznového vína (o 7,0 %), vo výrobe destilovaných alkoholických nápojov (o 4,9 %), výrobe hotových krmív (o 4,7 %), v odvetví stáčania prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov (3,0 %), vo výrobe piva a sladu (o 1,6 %) a v odvetví úpravy a spracovania mlieka (o 0,2 %) .
Najvýraznejšie zníženie počtu zamestnancov v 1. štvrťroku 2022 nastalo vo výrobe, spracovaní a konzervovaní mäsa a mäsových výrobkov, kde sa zaznamenalo medziročné zníženie o 46,9 %, v odvetví spracovania a konzervovania ovocia a zeleniny o 12,3 % a vo výrobe cestovín, kde stav zamestnancov poklesol o 11,5 %.
Zníženie priemerného počtu zamestnancov nastalo vo výrobe mlynských výrobkov (o 6,5 %), vo výrobe rastlinných a živočíšnych olejov a tukov (o 6,1 %), vo výrobe a konzervovaní hydiny (o 1,3 %) a vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek (o 0,7 %). Vo výrobe pekárskych vrátane cukrárskych okrem trvanlivých výrobkov sa znížil počet zamestnancov o 6,0 %.