Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

V SR bolo vlani splnených 18 z 20 podmienok pre politiku súdržnosti EÚ

Na snímke podpredsedníčka vlády SR a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová (Za ľudí) počas rokovania schôdze vlády SR v Bratislave. Foto: TASR – Martin Baumann

Povinnosťou zodpovedných ústredných orgánov štátnej správy je podľa MIRRI zabezpečiť plnenie všetkých relevantných základných podmienok na národnej úrovni.

Bratislava 23. marca (TASR) - V SR bolo ku koncu roku 2021 splnených 18 z 20 podmienok pre implementáciu politiky súdržnosti EÚ. Vyplýva to z informatívneho materiálu z dielne Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR, ktorý v stredu schválila vláda.

"Vďaka prijatým opatreniam na nápravu z celkového počtu 20 základných podmienok bolo deklarovaných ako splnených zo strany gestorov 18 základných podmienok na národnej úrovni a 5 základných podmienok bolo neformálne predbežne odsúhlasených Európskou komisiou k 31. decembru 2021," spresnilo MIRRI.

Povinnosťou zodpovedných ústredných orgánov štátnej správy je podľa MIRRI zabezpečiť plnenie všetkých relevantných základných podmienok na národnej úrovni, a to počas celého programového obdobia 2021 až 2027.

"V tejto súvislosti je nutné, aby gestori zodpovední za plnenie jednotlivých základných podmienok, v prípade ktorých nebolo deklarované ich splnenie k 31. decembru 2021, zintenzívnili proces napĺňania zostávajúcich nesplnených kritérií základných podmienok. Zodpovedné ústredné orgány štátnej správy v pozícii gestorov budú pravidelne a intenzívnejšie komunikovať o stave plnenia základných podmienok s Európskou komisiou," dodalo ministerstvo investícií.