Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 15. september 2024Meniny má Jolana
< sekcia Ekonomika

Volkswagen Slovakia oznámil, že na Slovensku prepúšťať nebude

Na snímke výrobná linka spoločnosti Volkswagen Slovakia 24. marca 2023 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian

Nemecká automobilová skupina Volkswagen nedávno oznámila, že nevylučuje zatváranie závodov a prepúšťanie v rámci programu znižovania nákladov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 3. septembra (TASR) - Volkswagen na Slovensku nebude prepúšťať zamestnancov v bratislavskom a martinskom závode v súvislosti s nedávnym oznámením materskej skupiny o možnom zatváraní závodov vo svete. V utorok to pre TASR uviedla hovorkyňa spoločnosti Volkswagen Slovakia Lucia Kovarovič Makayová.



"Na konci minulého roka sme začali s výrobou nových generácií modelov Volkswagen Passat a Škoda Superb a zároveň sa pripravujeme na nábeh nového, plne elektrického SUV Porsche Cayenne. V tejto súvislosti aj naďalej priebežne prijímame nových zamestnancov, najväčší dopyt je po odborníkoch s elektrotechnickým vzdelaním," priblížila hovorkyňa.

K zatraktívneniu spoločnosti ako zamestnávateľa by mala prispievať aj nová kolektívna zmluva, ktorá je platná od prvého septembra.

Nemecká automobilová skupina Volkswagen nedávno oznámila, že nevylučuje zatváranie závodov a prepúšťanie v rámci programu znižovania nákladov. Spoločnosť zároveň v pondelok (2. 9.) po schôdzke vedenia oznámila, že ruší aj doteraz platnú dohodu o garancii pracovných miest, ktorá do roku 2019 vylučovala prepúšťanie nariadené zamestnávateľom.