Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 18. september 2024Meniny má Eugénia
< sekcia Ekonomika

Volkswagen posúva uvedenie modelu Trinity na začiatok budúcej dekády

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jakub Kotian

Nemecký hospodársky denník Handelsblatt tiež informoval, že Trinity sa začne vyrábať až v roku 2032.

Berlín 13. augusta (TASR) - Skupina Volkswagen plánuje uviesť prvý elektromobil modelového radu Trinity na trh neskôr, ako sa pôvodne plánovalo. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters, ktorá sa v utorok odvolala na zdroj oboznámený s problematikou.

SUV založené na novej platforme SSP pre elektrické automobily sa odkladajú na začiatok budúceho desaťročia, uviedol zdroj. Dôvodom je, že na rozdiel od skorších plánov sa prvým vozidlom vyrobeným na tejto platforme stane v roku 2028 alebo 2029 elektrický Golf. Volkswagen plánuje v roku 2026 uviesť na trh aj vylepšenú verziu modelu ID.4. S jeho výrobou sa počíta na existujúcej platforme MEB po dokončení jej modernizácie. Koncern podľa zdroja agentúry Reuters predpokladá, že investície do modelov E-Golf a ID.4 budú mať v porovnaní s modelom Trinity skoršiu návratnosť.

Nemecký hospodársky denník Handelsblatt tiež informoval, že Trinity sa začne vyrábať až v roku 2032. Dôvodom je slabý dopyt po elektrických autách a problémy so softvérom, ktoré skupina Volkswagen stále nedokázala vyriešiť, uviedol denník s odvolaním sa na interný dokument koncernu.