Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Ekonomika

Volkswagen Slovakia zvýšil energetickú efektívnosť výroby o 60 %

Na snímke výrobná linka spoločnosti Volkswagen Slovakia 24. marca 2023 v Bratislave. Foto: TASR/Jakub Kotian

Spoločnosť mala v roku 2023 znížiť celkové zaťaženie životného prostredia v porovnaní s rokom 2010 o 67,5 %.

Bratislava 18. októbra (TASR) - Volkswagen Slovakia zvýšil energetickú efektívnosť výroby o 60 %, čím prispieva k plneniu svojich záväzkov v oblasti znižovania vplyvov na životné prostredie. Tie sa snaží plniť aj úsporou využívania vody a redukciou zneškodňovaných odpadov, emisií prchavých organických zlúčenín a oxidu uhličitého (CO2), informovala spoločnosť.

"Energetická efektívnosť nie je len o úspore energie, ale aj o optimalizácii našich procesov a technológií pre znižovanie energetickej náročnosti výroby vozidiel. Pre Volkswagen Slovakia je to základný kameň stratégie udržateľnosti, ktorý nám pomáha dosahovať významné zníženia vo viacerých oblastiach a prispievať k ochrane životného prostredia," povedal predseda predstavenstva a člen predstavenstva pre technickú oblasť Wolfram Kirchert.

Spoločnosť mala v roku 2023 znížiť celkové zaťaženie životného prostredia v porovnaní s rokom 2010 o 67,5 %. V oblasti energií sa mal podnik zlepšiť o 60,38 %, pričom od roku 2013 využíva výlučne elektrickú energiu z obnoviteľných zdrojov. S využívaním zelenej energie a vďaka inováciám v oblasti energetických technológií prispieva k znižovaniu emisií CO2 pri výrobe vozidiel a zlepšuje ekologickú stopu, doplnila spoločnosť.