Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Ekonomika

Volkswagen sprístupnil Materiálové laboratórium aj externým zákazníkom

Na snímke upínanie bezpečnostných pásov do prístroja na test výdrže v materiálovom laboratóriu v bratislavskom závode Volskwagen Slovakia 3. októbra 2024. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Malo by ísť o nezávislé laboratórium certifikované Slovenskou národnou akreditačnou službou, ktoré poskytuje štyri akreditované skúšky.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Materiálové laboratórium Volkswagen Slovakia sa stalo prvým v koncerne, ktoré vykonáva akreditované skúšky ako nezávislé laboratórium aj pre externých zákazníkov. Ponúka im tak testovanie a skúšky materiálov, ako aj poradenstvo a konzultačné služby, informovala vo štvrtok spoločnosť.

"Bratislavský závod Volkswagen Slovakia prevádzkuje Materiálové laboratórium od roku 2001. Na odbornú analýzu kvality sem smerujú rôznorodé diely a materiály používané vo vozidlách koncernových značiek. Ide o plastové diely, kože, umelé kože, textílie, koberce, gumené diely ako rôzne tesnenia či hadice, fólie, kovové diely, ale aj prevádzkové kvapaliny," priblížili predstavitelia firmy.

Malo by ísť o nezávislé laboratórium certifikované Slovenskou národnou akreditačnou službou, ktoré poskytuje štyri akreditované skúšky. Konkrétne ide o horizontálnu horľavosť, skúšku zápachu, stanovenie množstva kondenzovateľných látok a odolnosť voči svetlu. K neakreditovanej činnosti laboratória by mali patriť ďalšie skúšky zamerané na skúšanie vlastností výrobkov automobilového priemyslu.