Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Volkswagen zatvorí svoje dizajnérske centrum v Postupime

Volkswagen. Foto: TASR/AP

Dizajnérske centrum v Postupime, hlavnom meste spolkovej krajiny Braniborsko na východe Nemecka, otvorila skupina Volkswagen v roku 2005.

Wolfsburg 11. júla (TASR) - Nemecká automobilová skupina Volkswagen zatvorí svoje dizajnérske centrum v meste Postupim. Funkcie centra ako laboratória pre technológie budúcnosti, napríklad v oblasti elektromobility, boli postupne začlenené do inovatívnych procesov v rámci značiek koncernu Volkswagen, oznámila v stredu (10. 7.) večer hovorkyňa Volkswagen Group Services, dcérskej spoločnosti skupiny, pod ktorú centrum spadá. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

"Prevádzková činnosť Európskeho centra budúcnosti koncernu Volkswagen bude preto na konci roka 2024 ukončená," dodala hovorkyňa. Rozhodnutie sa podľa informácií DPA dotkne asi stovky zamestnancov.

Dizajnérske centrum v Postupime, hlavnom meste spolkovej krajiny Braniborsko na východe Nemecka, otvorila skupina Volkswagen v roku 2005. Odborový zväz IG Metall v reakcii na správu o jeho pripravovanom zrušení ohlásil na budúci týždeň v pondelok (15. 7.) protestné zhromaždenie. "Očakávame, že koncern sa čo najskôr postaví svojim zamestnancom čelom a začne rokovať o zmene kurzu," uviedli odbory.