Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Volkswagenu v 2.štvrťroku klesol prevádzkový zisk na 5,46 miliardy eur

Na snímke montáž a výroba nových modelov automobilov Škoda Superb, Škoda Superb Combi a Volkswagen Passat v bratislavskom závode Volkswagen (VW) Slovakia v piatok 1. decembra 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Prevádzkový zisk za tri mesiace do konca júna v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka klesol o 2,4 % na 5,46 miliardy eur.

Wolfsburg 1. augusta (TASR) - Skupine Volkswagen v druhom štvrťroku klesol zisk, vzhľadom na problémy svojich hlavných značiek ale dosiahla lepšie výsledky, ako sa očakávalo. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Prevádzkový zisk za tri mesiace do konca júna v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka klesol o 2,4 % na 5,46 miliardy eur, oznámila spoločnosť vo štvrtok. Tržby sa zvýšili o 4,1 % na 83,3 miliardy eur. Na výsledkoch divízií Audi a Porsche sa negatívne prejavili problémy súvisiace s výpadkami v dodávateľských reťazcoch a uvádzaním nových modelov na trh. Bilanciu zaťažili aj vysoké náklady na prepúšťanie vo vlajkovej značke Volkswagen, kde koncern na tento účel vyčlenil približne 900 miliónov eur.

Mimoriadne výdavky vo výške približne 1,7 miliardy eur na prípadné zatvorenie závodu Audi v Bruseli by sa mali prejaviť až vo výkazoch za aktuálny tretí štvrťrok. Skupina ich už zohľadnila, keď začiatkom júla znížila prognózu zisku na celý rok 2024.