Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Volvo zvýšilo v júli predaj áut o vyše 6 %

Volvo. Foto: TASR

Firma, v ktorej väčšinový podiel vlastní čínska spoločnosť Geely, predala v júli 57.447 áut.

Štokholm 2. augusta (TASR) - Švédska automobilka Volvo Cars zaznamenala minulý mesiac rast predaja o viac než 6 %, k čomu prispel dopyt po jej elektrických vozidlách v Európe. V piatok zverejnené údaje spoločnosti priniesli agentúra Reuters a server MarketWatch.

Firma, v ktorej väčšinový podiel vlastní čínska spoločnosť Geely, predala v júli 57.447 áut. V medziročnom porovnaní to predstavuje zvýšenie o 6,1 %.

Objem predaja výrazne podporil európsky trh, ktorý je pre švédsku automobilku kľúčový. Predaj na tomto trhu vzrástol o 40 % na 28.390, naopak, objem predaja v USA a Číne klesol, a to o 11 %, respektíve o 31 %. "Teší nás, že môžeme informovať o ďalšom raste predaja, pod čo sa podpísal najmä predaj v Európe, napriek tomu, že celkové podmienky na trhu nie sú optimálne," povedal obchodný riaditeľ spoločnosti Björn Annwall.

Predaj čisto elektrických vozidiel a plug-in hybridov sa zvýšil o 49 % a aj ich podiel na celkovom predaji dosiahol 49 %. Aj v tomto prípade objem predaja potiahol európsky trh. Samotné čisto elektrické vozidlá sa na celkovom predaji áut firmy Volvo podieľali v júli 25 %.