Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

VÚB banka dosiahla v prvom polroku čistý zisk 128 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Zvýšil sa aj objem celkových vkladov klientov, a to o 10,5 % na 16,9 miliardy eur.

Bratislava 2. augusta (TASR) - Čistý zisk VÚB banky dosiahol za prvý polrok tohto roka výšku 128,6 milióna eur. Jej prevádzkový zisk predstavoval takmer 241 miliónov eur, informovala banka.

Z pohľadu finančných výsledkov jej v medziročnom porovnaní rástlo celkové čisté úverové portfólio o takmer osem percent na 19,2 miliardy eur. Zvýšil sa aj objem celkových vkladov klientov, a to o 10,5 % na 16,9 miliardy eur.

"Pokračujeme v dobrom tempe aj v polovici roka 2024. Medziročne sme výrazne rástli v objeme vkladov aj úverov, čo ovplyvnilo najmä oživenie hypotekárneho trhu, atraktivita termínovaných vkladov či zvýšený záujem o investície," uviedol generálny riaditeľ banky Jozef Kausich. Tá sa podľa neho v súčasnosti plánuje v rámci svojho ďalšieho rozvoja zamerať na podporu malých podnikov a mladých klientov.

VÚB je druhá najväčšia banka na Slovensku s licenciou na poskytovanie plného rozsahu bankových služieb obyvateľstvu, firemným a inštitucionálnym klientom. Je členom medzinárodnej bankovej skupiny Intesa Sanpaolo, ktorá má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete.