Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

Výber mýta dosiahol v júli 21,8 milióna eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

V júli došlo podľa jej dát k poklesu riešených mýtnych incidentov, pričom z celkového počtu 249 pripadalo na slovenské vozidlá šesť z nich.

Bratislava 15. augusta (TASR) - Za použitie vymedzených úsekov slovenských diaľnic a ciest prvej triedy uhradili dopravcovia v júli 21,79 milióna eur. Od začiatku roka tak výber mýta prekonal hranicu 150 miliónov eur, informovala vo štvrtok spoločnosť SkyToll. V elektronickom mýtnom systéme spoločnosti využívalo minulý mesiac vymedzené úseky ciest priemerne 29.500 vozidiel denne.

"Vozidlá so zahraničnými registračnými značkami uhradili 51,4 % z celkového výberu mýta, zvyšné mýto uhradili domáci dopravcovia s vozidlami registrovanými na Slovensku. Takmer 71 % z vybraných mýtnych poplatkov pripadá na odvody za jazdu po diaľniciach a rýchlostných cestách," vyčíslila firma.

V júli došlo podľa jej dát k poklesu riešených mýtnych incidentov, pričom z celkového počtu 249 pripadalo na slovenské vozidlá šesť z nich. Najčastejšie, a to v 84 prípadoch, došlo k porušeniu zákona o výbere mýta zo strany vodičov vozidiel registrovaných v Poľsku. Nasledovalo Rumunsko s 22 incidentami a Maďarsko s počtom 21.