Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Ekonomika

Výnosy Slovak Telekom vzrástli v 1. polroku o 5 %,zisk o viac ako 16 %

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

O viac ako dve percentá sa zvýšil v medziročnom porovnaní aj počet zákazníkov využívajúcich širokopásmové prístupy a o 1,4 % počet zákazníkov digitálnej televízie.

Bratislava 8. augusta (TASR) - Počas prvých šiestich mesiacov tohto roka dosiahla skupina Slovak Telekom konsolidované výnosy na úrovni 418,6 milióna eur, čo predstavuje medziročný rast o päť percent. Prevádzkový zisk vo výške takmer 200 miliónov eur bol medziročne vyšší o 16,6 %. Jeho priaznivý vývoj bol spôsobený najmä poklesom cien energií, informovala vo štvrtok spoločnosť.

"V prvom polroku tohto roka sa nám darilo vo viacerých smeroch. Po finančnej stránke sa nám zvýšili výnosy i prevádzkový zisk, no zároveň pokračujeme v investíciách do trhu, uvádzaní pozitívnych noviniek aj ESG (Environmental, Social, Governance) aktivít," uviedla Melinda Szabó, generálna riaditeľka Slovak Telekom a T-Mobile Czech Republic.

O viac ako dve percentá sa zvýšil v medziročnom porovnaní aj počet zákazníkov využívajúcich širokopásmové prístupy a o 1,4 % počet zákazníkov digitálnej televízie. V rámci mobilnej siete taktiež vzrástol počet klientov o takmer dve percentá.

Slovak Telekom je najväčší slovenský telekomunikačný operátor a pod svojou značkou poskytuje široké portfólio služieb pevnej i mobilnej siete jednotlivcom, domácnostiam i firemným zákazníkom. Spoločnosť je súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group, ktorej jediným akcionárom je firma Deutsche Telekom Europe B.V.