Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 27. jún 2024Meniny má Ladislav a Ladislava
< sekcia Ekonomika

Výrazný rast v Gebrüder Weiss Slovensko:

Foto: Gebrüder Weiss

Centrála opäť rozširuje svoje priestory.

Bratislava/Senec 19. júna (OTS) - Medzinárodný poskytovateľ logistických riešení spoločnosť Gebrüder Weiss, jeden z hlavných aktérov na Slovenskom logistickom trhu, pokračuje v raste a rozširuje priestory v sídle svojej centrály pri Bratislave. Hlavným dôvodom ďalšej expanzie je rastúci objem predaja svojich služieb ako reakcia na dlhodobý rast potrieb významného zákazníka, ktorý je špičkovým hráčom na trhu v oblasti vykurovania a fotovoltických systémov. Stavebné práce sa začali v apríli, spustenie prevádzky novej skladovej haly je plánované na koniec tohto roka. Projekt si vyžiada investície vo výške 4,5 milióna eur.

"Ide o veľmi dôležitý krok, ktorý sme starostlivo naplánovali. Rozšírenie priestorov v Senci podporí vysoký štandard našich služieb, ktoré poskytujeme našim zákazníkom. S dodatočnými logistickými priestormi teraz ponúkame našim zákazníkom ešte viac možností outsourcovať logistiku svojich tovarov najlepším možným spôsobom tak, aby sa mohli plne sústrediť na svoje kľúčové kompetencie,“ vysvetľuje René Stranz Country Manager Gebrüder Weiss Slovensko. Nový logistický sklad poskytne väčšiu flexibilitu pre skladovanie tovaru s regálovým skladom a voľným skladovým priestorom, takzvaným blokovým skladom.

Koncept inteligentnej budovy Gebrüder Weiss zahŕňa ešte viac nových smart technológií, ako napríklad inteligentné LED osvetlenie, ktorého senzory reagujú na intenzitu vonkajšieho svetla a tiež na pohyb osôb či zariadení. Strecha budúcej haly bude prispôsobená pre prípadné rozšírenie existujúcej fotovoltickej stanice.

Foto: Gebrüder Weiss

Od vybudovania areálu centrály Gebrüder Weiss v Senci v roku 2010 sa celková plocha vrátane kancelárií, prekládkových a skladových kapacít rozšírila z 9 600 m2 na 24 900 m2, pričom tretia etapa rozšírenia bola dokončená v roku 2021.

Ochota investovať potvrdzuje neustály rast spoločnosti. Vysoká finančná stabilita a bonita spoločnosti bola opätovne ocenená aj získaním certifikátu AAA od ratingovej agentúry Bisnode/Dun & Bradstreet na Slovensku.

Toto ocenenie podčiarkuje stratégiu trvalo udržateľného riadenia spoločnosti a dosahuje ho iba 0,1 % ekonomicky aktívnych spoločností na Slovensku, označených ako „Top Rating Companies“.

„AAA certifikát potvrdzuje naše dlhodobé zameranie na udržateľnosť a stabilitu,“ hovorí René Stranz. "Naším cieľom je pokračovať v poskytovaní inovatívnych a spoľahlivých logistických riešení, ktoré sú vysoko prínosné pre našich zákazníkov a aj pre životné prostredie."

Spoločnosť si vybudovala na Slovensku silné zastúpenie a už viac ako 30 rokov je jedným z popredných poskytovateľov logistických služieb v krajine s viac ako 200 zamestnancami v štyroch pobočkách.

Slovensko sa nachádza v srdci siete Gebrüder Weiss v Európe a pôsobí ako centrálny logistický uzol s priamym dopravným prepojením do susedných krajín a do juhovýchodnej Európy. Vďaka tejto polohe vie ponúknuť inteligentné a na mieru šité logistické riešenia pre medzinárodných zákazníkov spoločnosti, ktoré poskytujú flexibilné a holistické distribučné služby prostredníctvom pozemnej, železničnej, leteckej a námornej dopravy, najmä z oblasti high-tech a automobilového priemyslu.