Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Ekonomika

Výrobca hračiek Mattel zvýšil kvartálny zisk na viac než dvojnásobok

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Podpísalo sa pod to najmä výrazné znižovanie nákladov.

El Segundo 24. júla (TASR) - Americký výrobca hračiek Mattel zaznamenal v 2. štvrťroku rast zisku na viac než dvojnásobok a prekonal očakávania trhov, pod čo sa podpísalo najmä výrazné znižovanie nákladov. Na druhej strane tržby klesli, čím firma prekvapila trhy, ktoré očakávali ich mierny rast. TASR o tom informuje na základe správ agentúr DPA a Reuters a portálu RTTNews.

Čistý zisk výrobcu bábik Barbie či áut značky Hot Wheels dosiahol v 2. štvrťroku 56,9 milióna USD (52,39 milióna eur), čo na akciu predstavuje 0,17 USD. V rovnakom období minulého roka vykázala spoločnosť zisk na úrovni 27,2 milióna USD a na akciu 0,08 USD.

V prípade úpravy o mimoriadne položky vykázala spoločnosť zisk na akciu na úrovni 0,19 USD. Prekonala tak očakávania trhov, ktoré počítali s upraveným ziskom 0,17 USD/akcia.

Tržby Mattelu však mierne klesli, keď časť zákazníkov začala peniaze vynakladať viac na zážitky a služby. Tržby dosiahli 1,08 miliardy USD, čo medziročne predstavuje pokles o 1 %. Analytici pritom počítali s opačným vývojom a rastom tržieb na 1,10 miliardy USD.

Podľa šéfa spoločnosti Ynona Kreiza sú výsledky napriek miernemu poklesu tržieb dobré. Ako dodal, Mattel je v dobrej finančnej pozícii a v 2. polroku tohto roka očakáva pozitívny vývoj.

(1 EUR = 1,086 USD)