Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Ekonomika

Závod v Dubnici bude stáť 28 miliónov eur

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Nová Dubnica mala získať v roku 2013 počas výjazdového rokovania vlády dotáciu vo výške 300.000 eur na infraštruktúrne investície.

Bratislava/Dubnica nad Váhom 24. októbra (TASR) - Výstavba nového výrobného závodu spoločnosti Neways Slovakia v Novej Dubnici prinesie viac ako 1000 nových pracovných miest, ktoré prispejú k rozvoju regiónu a podpore technologického priemyslu na Slovensku. Výška tejto investície je v hodnote 28 miliónov eur. Dokončenie závodu a začiatok výroby komponentov pre medicínsky a automobilový priemysel sú naplánované na september budúceho roka, informovalo o tom vo štvrtok Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

Nová Dubnica mala získať v roku 2013 počas výjazdového rokovania vlády dotáciu vo výške 300.000 eur na infraštruktúrne investície. Tento finančný príspevok mal vytvoriť základ pre budúci rozvoj priemyselných kapacít v regióne.

"Tento projekt nie je len výsledkom úspešnej spolupráce medzi mestom Nová Dubnica a spoločnosťou Neways, ale aj jasným dôkazom toho, ako strategická podpora a infraštruktúrne investície prispievajú k rozvoju priemyslu a tvorbe pracovných miest," uviedla ministerka hospodárstva Denisa Saková (Hlas-SD).

Spoločnosť patrí medzi deväť najväčších elektrotechnických firiem na Slovensku, pričom sa dlhodobo radí medzi lídrov z hľadiska produktivity a technologickej náročnosti svojich výrobkov. Vyrába špičkové káblové zostavy pre klientov ako ASML, Philips Healthcare, Thermo Fisher a Saab. Medzi jej najvýznamnejšie produkty patria napríklad litografické zariadenia na výrobu mikročipov, nabíjacie moduly pre elektromobily či pokročilé mikroskopické zariadenia, priblížil rezort hospodárstva.