Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 28. október 2024Meniny má Dobromila
< sekcia Ekonomika

Zisk cementárenského koncernu HeidelbergCement klesol o vyše štvrtinu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Generálny riaditeľ spoločnosti uviedol, že aj keď v súvislosti s cenami energií a surovín pretrváva obrovská neistota, dopyt po produktoch firmy je naďalej vysoký, a to vo všetkých regiónoch.

Frankfurt nad Mohanom 11. mája (TASR) - Nemecký cementárenský koncern HeidelbergCement zaznamenal za 1. štvrťrok pokles jadrového zisku o viac než štvrtinu. Dôvodom je výrazný rast nákladov na energie a logistiku. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Druhý najväčší výrobca cementu na svete dosiahol za prvé tri mesiace tohto roka zisk zo súčasných operácií pred odpismi a amortizáciou na úrovni 394 miliónov eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená pokles o 27 %.

"Prvý kvartál tohto roka nebol pre HeidelbergCement jednoduchý," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Dominik von Achten. Dodal však, že aj keď v súvislosti s cenami energií a surovín pretrváva obrovská neistota, dopyt po produktoch firmy je naďalej vysoký, a to vo všetkých regiónoch.

Práve dopyt po výrobkoch spoločnosti prispel k zvýšeniu tržieb o viac než desatinu. Dosiahli 4,43 miliardy eur, čo medziročne znamená rast o 11,8 %.