Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Ekonomika

ZSE upozorňuje na podvod s ponukou investovať do akcií spoločnosti

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Upozorňujeme, že ide o podvod, od ktorého sa dištancujeme a zvažujeme právne kroky, informovala hovorkyňa ZSE Energia Katarína Šulíková.

Bratislava 6. júna (TASR) - Západoslovenská energetika (ZSE) upozornila na podvodnú kampaň zameranú na údajný predaj akcií spoločnosti s vysokým mesačným ziskom, ktorú zaznamenala na sociálnych sieťach.

"Upozorňujeme, že ide o podvod, od ktorého sa dištancujeme a zvažujeme právne kroky. Kampaň využíva podvodné profily na Facebooku a Instagrame, ktoré sme už prevádzkovateľom týchto sietí nahlásili," informovala hovorkyňa ZSE Energia Katarína Šulíková.

Všetkých zákazníkov spoločnosti, ale aj celú verejnosť vyzýva k opatrnosti. "Dôležité je neregistrovať sa, resp. nijako nereagovať na ponuku, pretože táto podvodná praktika navyše vykazuje znaky zneužitia citlivých údajov. Predpokladáme, že cieľom podvodníkov je práve získanie citlivých údajov, ktoré môžu byť neskôr zneužité viacerými spôsobmi," doplnila Šulíková.

Skupina ZSE prevádzkuje distribučnú sústavu elektriny na západnom Slovensku, predáva elektrinu a plyn, ponúka riešenia zamerané na využitie obnoviteľných zdrojov a technológie pre inteligentné domácnosti, zabezpečuje tiež budovanie nabíjacích staníc a rozvoj e-mobility. Patrí do európskej energetickej skupiny E.ON.