Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Ekonomika

Žilinský kraj vyhlásil verejné obstarávanie na novú cyklotrasu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Predpokladaná hodnota zákazky je stanovená približne na 6,5 milióna eur vrátane DPH, pričom ŽSK bude investíciu financovať z programu cezhraničnej spolupráce Interreg Slovensko - Česko.

Žilina 29. júla (TASR) - Na jeseň tohto roka chce Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) odštartovať výstavbu ďalšieho úseku Vážskej cyklomagistrály. Takmer deväťkilometrový úsek povedie od Kotešovej neďaleko Bytče až po hranicu s Trenčianskym samosprávnym krajom. Aktuálne prebieha verejné obstarávanie na výber dodávateľa, záujemcovia môžu svoje ponuky predkladať do 5. augusta.

Predpokladaná hodnota zákazky je stanovená približne na 6,5 milióna eur vrátane DPH, pričom ŽSK bude investíciu financovať z programu cezhraničnej spolupráce Interreg Slovensko - Česko. Lehota výstavby je stanovená na 365 dní, pričom jediným hodnotiacim kritériom v tendri je cena.

Nová cyklotrasa bude prechádzať piatimi katastrálnymi územiami. Stavebne i finančne najnáročnejšími časťami stavby budú bezbariérové podjazdy pod cestnými mostami. Jeden z mostov je v Bytči na ceste I/10 smerom k hranici s Českou republikou a druhý na ceste II/507 v Kotešovej.