Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Ekonomika

ZSSK počas jesenných prázdnin a Dušičiek posilní dopravu o 25 vlakov

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Barbora Michalíková

Posilové vlaky budú jazdiť na tratiach z Bratislavy do Košíc, Prešova/Humenného, Žiliny, Zvolena/Banskej Bystrice či Trenčína.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 25. októbra (TASR) - Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) počas jesenných prázdnin a sviatočných dní pridá 25 posilových vlakov. Na tratiach budú jazdiť od štvrtka (31. 10.) do pondelka (4. 11.). V piatok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

"Na sviatočné obdobie pridávame šesť expresných vlakov a 19 rýchlikov, aby sme uľahčili cestovanie väčšiemu počtu ľudí, ktorí sa presúvajú za svojimi blízkymi," uviedol Drevický.

Posilové vlaky budú jazdiť na tratiach z Bratislavy do Košíc, Prešova/Humenného, Žiliny, Zvolena/Banskej Bystrice či Trenčína. Posilnené budú aj trasy Žilina - Košice, Bratislava - Vrútky, Bratislava - Poprad-Tatry či Bratislava - Prievidza.

ZSSK odporúča cestujúcim na nákup cestovných lístkov využiť aj e-shop ZSSK, mobilnú aplikáciu či SMS lístky, kde si môžu cestovné lístky zakúpiť vopred a vyhnúť sa tak čakaniu pri pokladniciach, doplnil Drevický.