Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 25. november 2024Meniny má Katarína
< sekcia Ekonomika

V reštauračných a ubytovacích vozňoch boli zavedené opatrenia

Ilustračné foto. Foto: TASR - Roman Hanc

Pasažieri budú sedieť do kríža, pri nástupe do vozňa im bude meraná teplota a budú musieť mať nasadené rúško.

Bratislava 2. októbra (TASR) – Servisná spoločnosť Wagon Slovakia Košice zaviedla v reštauračných a ubytovacích vozňoch bezpečnostné opatrenia v súvislosti so zamedzením šírenia ochorenia COVID-19. Informoval o tom hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Priblížil, že v reštauračných vozňoch bude umiestnenie zákazníkov v reštauračnej a barovej časti vozňa za stolmi do kríža, aby bol medzi stolmi a zákazníkmi dodržaný dvojmetrový odstup. Konzumácia pokrmov alebo nápojov je v prevádzkach možná výlučne posediačky, aby bolo možné zabezpečiť kontrolovaný rozstup osôb.

Wagon Slovakia Košice však bude v plnej miere realizovať donáškovú službu aj online objednávkovú službu. Príbor a ostatné záležitosti súvisiace s poskytovaním reštauračných služieb budú realizované v zmysle opatrení vydaných Úradom verejného zdravotníctva SR.

V ubytovacích vozňoch v nočných vlakoch opatrenia zahŕňajú povinnosť cestujúcich mať prekryté dýchacie cesty počas celej cesty vlakom. Stewardi ubytovacích vozňov sú zároveň pri nástupe cestujúcich povinní merať teplotu pridelenými teplomermi, ktoré sa nachádzajú v každom ubytovacom vozni.