Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Ekonomika

Zväz automobilového priemyslu vyhlásil súťaž o cenu za Industry 4.0

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Na súťaži sa môžu zúčastniť spoločnosti, ktoré už zrealizovali svoje projekty vo vlastných prevádzkach, vítané sú aj spoločnosti mimo členskej základne ZAP, ktoré pôsobia v automobilovom priemysle.

Bratislava 1. októbra (TASR) - Zväz automobilového priemyslu (ZAP) SR vyhlásil tretí ročník Ceny ZAP SR za Industry 4.0. Cieľom ocenenia je podporiť a propagovať inovatívne projekty, ktoré významne prispievajú k digitalizácii a transformácii automobilového priemyslu na Slovensku.

"Digitalizácia výroby, procesov a administratívy je kľúčová pre udržanie konkurencieschopnosti a líderskej pozície Slovenska na globálnom trhu. Aby mohli slovenské automotive firmy prežiť do budúcnosti, potrebujú inovovať a modernizovať svoje technológie. Industry 4.0 prináša inteligentné riešenia, ktoré umožňujú efektívnejšie využívanie zdrojov, zvyšujú produktivitu a umožňujú flexibilnejšiu reakciu na potreby trhu," uviedol Tomáš Osuský, iniciátor ceny a predseda divízie subdodávateľov ZAP SR.

Na súťaži sa môžu zúčastniť spoločnosti, ktoré už zrealizovali svoje projekty vo vlastných prevádzkach, vítané sú aj spoločnosti mimo členskej základne ZAP, ktoré pôsobia v automobilovom priemysle. Súťažné prihlášky je možné podávať do 14. marca budúceho roka.