Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia EURO 2024

Španieli po nedeľnom triumfe pristáli v Madride a chystajú oslavy

Hráči Španielska oslavujú výhru 2:1 po finálovom zápase Španielsko - Anglicko na ME vo futbale v Berlíne v nedeľu 14. júla 2024. Foto: TASR/AP

Zverencov trénera Luisa de la Fuenteho prijme v paláci Zarzuela kráľ Felipe VI., ktorý sa zúčastnil na nedeľňajšom zápase.

Berlín 15. júla (TASR) - Španielski futbaloví reprezentanti po zisku titulu majstrov Európy pristáli v Madride a chystajú sa na oslavy s priaznivcami. Španieli v nedeľu v Berlíne zvíťazili nad Anglickom 2:1 a vybojovali si rekordný štvrtý titul v histórii.

Zverencov trénera Luisa de la Fuenteho prijme v paláci Zarzuela kráľ Felipe VI., ktorý sa zúčastnil na nedeľňajšom zápase. Potom mužstvo navštívi španielskeho premiéra Pedra Sancheza v paláci Moncloa. Nakoniec výprava prejde mestom v otvorenom vozidle na ceste do Palacio de Comunicaciones, kde sa večer uskutoční veľká párty pre fanúšikov.

"Let sa niesol v znamení dobrej atmosféry, ktorá vládla počas celého šampionátu. Bol to nepochybne jeden z kľúčových aspektov úspechu nášho tímu," uviedla vo vyhlásení Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF). Správu priniesla agentúra DPA.