Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia EURO 2024

Španielom gratuloval aj tenista Alcaraz: Musíme to osláviť, však?

Na snímke španielsky tenista Carlos Alcaraz gestikuluje v zápase proti Rusovi Daniilovi Medvedevovi v semifinále dvojhry mužov grandslamového turnaja v londýnskom Wimbledone v piatok 12. júla 2024 Foto: TASR/AP

Alcaraz popri ceste za obhajobou wimbledonského titulu pozorne sledoval účinkovanie Španielov na ME a niekoľkými príspevkami na svojich sociálnych sieťach vyjadril radosť z ich postupu šampionátom.

Berlín 15. júla (TASR) - Španielsky tenista Carlos Alcaraz mal v nedeľu dvojitú radosť, keď po triumfe vo Wimbledone intenzívne prežíval aj víťazstvo svojich krajanov vo finále futbalových ME. Na sociálnej sieti X zverejnil počas zápasu s Anglickom (2:1) niekoľko príspevkov, ktorými reagoval na priebeh zápasu a po záverečnom hvizde zakončil sériu statusov otázkou: "Budeme to musieť osláviť, však?"

Narážal tým na úspešnú nedeľu 14. júla 2024, ktorá sa do španielskej športovej histórie zapísala ako dvojnásobné "dobytie" Anglicka. Alcaraz totiž práve na anglickej pôde, na najslávnejšom tenisovom turnaji, obhájil vlaňajší titul po triumfe nad Srbom Novakom Djokovičom (3:0 na sety) a španielski futbalisti o niekoľko hodín zdolali práve Angličanov. "Šampióni! Šampióni! Španielsky futbal, si skvelý. Úžasný turnaj," dodal. Alcaraz popri náročnej ceste za obhajobou wimbledonského titulu pozorne sledoval účinkovanie Španielov na ME v Nemecku a niekoľkými príspevkami na svojich sociálnych sieťach vyjadril radosť z ich postupu šampionátom.