Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia EURO 2024

Yakin zostane po postupe do štvrťfinále ME na lavičke Švajčiarska

Tréner švajčiarskej futbalovej reprezentácie Murat Yakin sa teší z výhry 2:0 po osemfinálovom zápase Švajčiarsko - Taliansko na ME vo futbale v Berlíne v sobotu 29. júna 2024. Foto: TASR/AP

Štyridsaťdeväťročný kormidelník sa dohodol na ďalšej spolupráci so Švajčiarskou futbalovou asociáciou (ASF-SFV) po postupe do štvrťfinále ME v Nemecku.

Bern 12. júla (TASR) - Trénerom švajčiarskych futbalistov bude naďalej Murat Yakin. Štyridsaťdeväťročný kormidelník sa dohodol na ďalšej spolupráci so Švajčiarskou futbalovou asociáciou (ASF-SFV) po postupe do štvrťfinále ME v Nemecku. Pre Helvétov to bol najväčší úspech na tomto podujatí.

Yakin je na lavičke Švajčiarov od augusta 2021 a v Nemecku ich doviedol k prvému štvrťfinále na vrcholnom podujatí od domácich MS 1954. V A-skupine skončili na druhom mieste za Nemeckom, ktoré takmer obrali o prvé miesto. V záverečnom stretnutí A-skupiny pritom vyrovnal domáci Niclas Füllkrug na konečných 1:1 až v nadstavenom čase. V osemfinále vyradili Helvéti úradujúcich európskych šampiónov z Talianska po triumfe 2:0 a v nasledujúcej fáze nestačili na neskorších finalistov z Anglicka (3:5 v jedenástkovom rozstrele po remíze 1:1 v riadnom hracom čase a predĺžení).

Okrem Yakina zostáva v tíme aj asistent Giorgio Contini. Dĺžku kontraktov ASF-SFV nezverejnila. Informácie priniesla agentúra DPA.