Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Eurovoľby 2024

Kúpeľní hostia budú voliť v meste Dudince alebo do prenosnej schránky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Voliť priamo v areáli kúpeľov mohli voliči počas tohtoročných prezidentských volieb, keď bola zriadená volebná miestnosť v Liečebnom dome Smaragd.

Dudince 7. júna (TASR) - V areáli Kúpeľov Dudince nebola pre sobotňajšie (8. 6.) eurovoľby zriadená volebná miestnosť. Klienti kúpeľov si tak budú môcť uplatniť svoje volebné právo s hlasovacím preukazom v jedinej volebnej miestnosti, ktorá bude otvorená počas týchto volieb v Dudinciach, alebo prostredníctvom prenosnej volebnej schránky. Pre TASR to potvrdila Andrea Petrušová zo spoločnosti Kúpele Dudince.

Ako sa uvádza v oznámení o určení volebného okrsku a volebnej miestnosti zverejnenom na internetovej stránke mesta Dudince, v Dudinciach bol pre tohtoročné eurovoľby zriadený jeden volebný okrsok. Volebná miestnosť sa bude nachádzať v obradnej miestnosti budovy mestského úradu na Okružnej ulici.

Voliť priamo v areáli kúpeľov mohli voliči počas tohtoročných prezidentských volieb, keď bola zriadená volebná miestnosť v Liečebnom dome Smaragd. Túto možnosť viacerí aj využili, vtedajšia volebná komisia si účasť vo voľbách pochvaľovala.

Voľby do Európskeho parlamentu sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 8. júna. V eurovoľbách kandiduje 22 strán a jedna koalícia. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Zakrúžkovať môžu najviac dvoch kandidátov z jednej kandidátnej listiny.