Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Eurovoľby 2024

O eurovoľby nemali väzni v Nitre taký záujem, ako o iné voľby

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podľa predsedu okrskovej komisie Radoslava Pavelku odovzdalo svoj hlas do prinesenej volebnej urny 18 mužov a jedna žena.

Nitra 8. júna (TASR) - Záujem voliť v eurovoľbách mali aj väzni v ústave na výkon trestu odňatia slobody na Cintorínskej ulici v Nitre. Ako pre TASR uviedli členovia okrskovej volebnej komisie, ich záujem však bol podstatne nižší, ako napríklad v prezidentských voľbách.

Podľa predsedu okrskovej komisie Radoslava Pavelku odovzdalo svoj hlas do prinesenej volebnej urny 18 mužov a jedna žena. "Nie je to ani polovica z počtu ľudí, ktorí sa zúčastnili na druhom kole prezidentských volieb, kedy sa v nitrianskom ústave na výkon trestu odňatia slobody na Cintorínskej ulici zúčastnilo na voľbách vyše 40 voličov," uviedol Pavelka.

Medzi odsúdenými boli aj takí, ktorí voliť chceli, ale nemali hlasovací preukaz. "Pán veliteľ nás požiadal, aby sme popoludní prišli, pretože nejaké ženy sa chceli na voľbách zúčastniť, ale bez preukazu nemohli. Tak im ako zástupcovia volebnej komisie prídeme situáciu vysvetliť," povedal Pavelka. "Dopoludnia sú na pracovnej zmene, ale popoludní môžeme za nimi prísť, pretože majú nárok stretnúť sa s volebnou komisiou," doplnila členka okrskovej komisie Mária Krištofičínová.