Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Eurovoľby 2024

KDH chce v EÚ riešiť problémy ľudí, odmieta oslabovanie práva veta

Na archívnej snímke predseda KDH Milan Majerský. Foto: TASR - Lukáš Mužla

KDH sa označilo za hnutie, ktoré nikdy neeskalovalo agresivitu v politickej diskusii, vždy bolo konštruktívne a na strane občanov Slovenska zo všetkých regiónov.

Bratislava/Prešov 5. júna (TASR) - KDH deklaruje, že aj na pôde Európskej únie sa bude zasadzovať výlučne za riešenie reálnych problémov ľudí. Odmieta oslabovanie práva veta, vmiešavanie sa národným štátom do rodinnej politiky, presadzovanie vymysleného práva na potrat či iné podľa hnutia škodlivé ideológie v čase, keď Únia zlyháva v konkurencieschopnosti či základnej ochrane vonkajších hraníc a efektívnom riadení migrácie. TASR o tom informovala hovorkyňa KDH Lenka Halamová.

"Únia sa musí vrátiť k svojim zdravým základom, na ktorých ju budovali pri jej vzniku práve kresťanskí demokrati. Úcta k právu, voľný pohyb v jej hraniciach a hospodárska spolupráca založená na rovnosti štátov boli múdrym receptom, ktoré priniesli Európe mier, bezpečnosť a prosperitu. Je našou povinnosťou toto dobré nastavenie Únie chrániť a nedovoliť, aby bola ďalej ohrozovaná socialistickými a progresívnymi pokusmi," skonštatoval predseda KDH Milan Majerský.

Podpredseda KDH a kandidát do Európskeho parlamentu Viliam Karas vyzval na účasť vo voľbách. "Eurovoľby sú jedinečná príležitosť pre každého človeka s konzervatívnymi hodnotami raz za päť rokov povedať, akú Európu a Slovensko v nej si prajeme mať," pripomenul.

KDH sa označilo za hnutie, ktoré nikdy neeskalovalo agresivitu v politickej diskusii, vždy bolo konštruktívne a na strane občanov Slovenska zo všetkých regiónov, a vždy hovorilo to isté doma aj v Bruseli.

Voľby do EP budú na Slovensku 8. júna. Slováci budú voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Kandiduje 22 politických strán a jedna koalícia. V stredu o polnoci sa končí volebná kampaň a začína sa moratórium.