Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Eurovoľby 2024

Olympijský a športový výbor adresoval výzvu budúcim europoslancom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Výzvou chce upriamiť pozornosť na štyri konkrétne oblasti.

Bratislava 5. júna (TASR) - Slovenský olympijský a športový výbor (SOŠV) vyzýva kandidátov na poslancov do Európskeho parlamentu (EP), aby po zvolení venovali väčšiu pozornosť športu. Počas končiaceho sa mandátu podľa neho nezohrával príliš významnú úlohu v činnosti europoslancov. TASR o tom za SOŠV informoval Peter Pašuth.

"Problematike športu ako jedného z odvetví hospodárstva, ako nástroja na zlepšenie fyzického a mentálneho zdravia obyvateľstva i jeho vplyvov na spoločnosť by mal budúci EP venovať väčšiu pozornosť ako doterajší," zdôraznil SOŠV. Výzvou chce upriamiť pozornosť na štyri konkrétne oblasti. Ide o Európsky model športu, Európske financovanie športu, Začlenenie športu do všetkých oblastí politiky a Viacročný finančný rámec na roky 2028 - 2034.

Najvýznamnejšou iniciatívou EP v oblasti športu za posledné roky podľa neho bolo prijatie správy s názvom Politika EÚ v oblasti športu: hodnotenie a ďalší možný postup. Podotkol, že správa obsahuje niekoľko podporných prvkov, ktoré sú stále relevantné, a z nich vychádza aj výzva na nových europoslancov.