Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Eurovoľby 2024

V Záskalí hlasovali predpoludním najmä turisti a chatári

Volebnú miestnosť v Záskalí v v Považskobystrickom okrese využívajú vo veľkom turisti. Obec lež len niekoľko desiatok metrov od najužšieho skalného kaňonu na Slovensku – Manínskej tiesňavy. Na snímke tabuľa s nápisom Záskalie 8. júna 2024. Foto: TASR - Milan Podmaník

Volebná miestnosť v Záskalí je v spoločenskej miestnosti v multifunkčnej budove.

Záskalie 8. júna (TASR) - V obci Záskalie v Považskobystrickom okrese prišlo počas prvých troch hodín volieb do Európskeho parlamentu k urnám len niekoľko z takmer dvoch stoviek oprávnených voličov. Veľa z nich tvorili turisti a chatári, ktorí volili s hlasovacím preukazom. TASR o tom informovala zapisovateľka okrskovej volebnej komisie Martina Mešková.

"V obci máme 168 oprávnených voličov, volebná účasť je zatiaľ nižšia ako v aprílových prezidentských voľbách. Účasť v nich presiahla 65 percent," povedala Mešková.

Ako dodala, vysoký počet voličov s hlasovacími preukazmi tvoria najmä turisti, chatári a náhodní okoloidúci.

"Je tu Kostolecká a Manínska tiesňava a príroda poskytujúca veľké možnosti turistiky. Dole v Manínskej tiesňave je otvorený zrenovovaný kemping, kde sa dá ubytovať, miesto a infraštruktúra je tam aj pre karavany," doplnila Mešková.

Volebná miestnosť v Záskalí je v spoločenskej miestnosti v multifunkčnej budove. V minulosti tam bola knižnica. V rovnakej budove sídli aj obecný úrad a miestnosť, kde sa konajú bohoslužby. Priestory tu má aj stará hasičská zbrojnica, novú priestrannú dokončili nedávno.