Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Fortunaliga

NIKÉ LIGA: KFC Komárno prehralo so Slovanom Bratislava 1:4 v 1. kole

Na snímke Tigran Barseghjan (Bratislava) a Šimon Šmehýl (Komárno) bojujú o loptu počas zápasu 1. kola Niké ligy vo futbale medzi KFC Komárno a ŠK Slovan Bratislava v Zlatých Moravciach v sobotu 27. júla 2024. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Slovan si kontroloval náskok a v závere spečatil triumf gólmi striedajúcej dvojice Mak - Strelec.

Zlaté Moravce 28. júla (TASR) - Úradujúci šampión ŠK Slovan Bratislava vstúpil do novej sezóny futbalovej Niké ligy víťazstvom 4:1 nad nováčikom KFC Komárno. Sobotný duel 1. kola sa hral v Zlatých Moravciach, kde našlo Komárno vzhľadom na rekonštrukciu svojho štadióna prechodný domov. Slovan sa tak naladil na utorkový odvetný duel 2. predkola Ligy majstrov proti NK Celje, s ktorým na jeho pôde remizoval 1:1.

Slovan nastúpil v kompletne obmenenej základnej zostave oproti stredajšiemu pohárovému zápasu, kapitánsku pásku si navliekol Pauschek. Skóre otvoril už v 5. minúte Barseghjan z jedenástky, ktorú rozhodca nariadil za ruku Diviša. Komárno vyrovnalo v 19. minúte, zblízka sa presadil bývalý hráč Slovana Sylvestr. Ešte do prestávky si však "belasí" vzali vedenie späť. Toličov pokus vyhlavičkoval z bránkovej čiary Šmehyl, no iba k Marcellimu, ktorý zakončil prudko k vzdialenejšej pravej žrdi. V druhom polčase ubudlo vzruchu pred bránami. Slovan si kontroloval náskok a v závere spečatil triumf gólmi striedajúcej dvojice Mak - Strelec.

Niké liga - 1. kolo:


KFC Komárno - ŠK Slovan Bratislava 1:4 (1:2)

Góly: 19. Sylvestr - 5. Barseghjan (z 11 m), 42. Marcelli, 80. Mak, 90.+2 Strelec. Rozhodovali: Gemzický - Poláček, Jekkel, ŽK: Diviš, Ganbold - Vojtko, 1915 divákov.

Komárno: Trefil - Diviš, Pillár, Špiriak, Šmehyl (79. Nagy) - Šimko, Ožvolda (65. Németh) - Ganbold, Špyrka (87. Tóth), Sliacky (65. Bayemi) - Sylvestr (87. Voleský)
Slovan: Trnovský - Medveděv, Pauschek (70. Kašia), Voet, Vojtko - Tolič, Szöke, Mustafič (64. Savvidis) – Barseghjan (64. Mak), Isaac (70. Strelec), Marcelli (82. Weiss)


Hlasy po stretnutí /zdroj: oficiálna stránka Slovana/:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Hráčov som však upozorňoval, že proti nováčikovi je to v prvom kole vždy nebezpečné, čo si pamätáme aj z nedávnej minulosti. Nastúpilo 11 čerstvých hráčov, vyhrali sme 4:1, no nie so všetkým som spokojný, tak ako vždy. Povedal som hráčom, aby sa ukázali tí, ktorí chcú tlačiť na tých, ktorí nastúpia v utorok. Niektorí sa chopili šance, iní menej. Komárno podalo najmä v prvom polčase sympatický výkon. Za stavu 1:1 sme mohli inkasovať a priebeh by bol dramatickejší, určite by som v takom prípade skôr striedal. Po striedaniach prišla na ihrisko kvalita, Mak či Strelec riešia situácie inak než ostatní, tam sa ukázal rozdiel. Žiaľ, prišli sme o Lukáša Pauscheka, ktorý má buď zlomenú kľúčnu kosť, alebo vážne zranenie ramena. Stratili sme hráča z užšieho kádra, resp. základnej jedenástky, preto odchádzam smutný."
Mikuláš Radványi, tréner Komárna: "Mali sme zlý vstup do zápasu, inkasovali sme z penalty. Myslím si, že naša hra potom vyzerala solídne, vyrovnali sme na 1:1 a Jakub Sylvestr mal šancu na druhý gól. Ak by sme ho dali my, vyzeral by zápas možno inak. Na druhej strane, inkasovali sme do šatne. Dobre sme vstúpili do druhého polčasu, mali sme príležitosti, ktoré proti Slovanu treba premieňať. Keď nedáme góly, budeme pykať, čo sa na konci stalo. Mrzí ma posledných 25 minút, keď sme hrali naivne. Štyrikrát sme inkasovali, no videl som tam aj dobré veci, na ktorých sa dá stavať a poučiť sa z chýb."