Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Futbal

Austrália a Katar sa nezúčastnia na turnaji Copa America

Austrálski futbalisti protestujú po penalte, ktorú odpískal uruguajský rozhodca Andres Cunha po historickom prvom použití systému VAR. Foto: TASR/AP

Austrália bude hrať v tom čase kvalifikáciu MS, ktorá sa oneskorila kvôli pandémii koronavírusu.

Luque 23. februára (TASR) - Futbalové reprezentácie Kataru a Austrálie sa nezúčastnia na nasledujúcom turnaji Copa America. Dôvodom je termínová kolízia. V utorok to uviedla juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL).

Niektoré národné tímy už prejavili záujem nahradiť obe krajiny. Turnaj sa uskutoční od 11. júna do 10. júla. "Austrália a Katar majú problémy s termínom, ale už sme zaznamenali záujem zo strany ostatných národných tímov hrať namiesto nich. Chceli by sme mať na turnaji 12 tímov," uviedol agentúru AP hovorca CONMEBOL-u Ariel Ramirez.

Austrália bude hrať v tom čase kvalifikáciu MS, ktorá sa oneskorila kvôli pandémii koronavírusu. Katar zasa bude hrať kvalifikáciu o Ázijský pohár. Katarská futbalová asociácia v utorok potvrdila, že sa nezúčastní na Copa America. Turnaj, ktorý sa mal pôvodne odohrať minulý rok, bude hostiť Argentína a Kolumbia. Austrália bola súčasťou A-skupiny s Argentínou, Čile, Uruguajom, Paraguajom a Bolíviou, Katar bol v B-skupine s Kolumbiou, Ekvádorom, Venezuelou, Brazíliou a Peru.