Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Futbal

Bayern pre koronavírus očakáva výrazný prepad príjmov

Bayern Mníchov, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Napriek očakávaným stratám je Bayern podľa šéfa klubu finančne stabilizovaný a v porovnaní s medzinárodnou konkurenciou je na tom dobre.

Mníchov 31. januára (TASR) - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov počíta v tejto sezóne pre koronakrízu s výrazným poklesom príjmov a určite nebude po tejto sezóne v zisku. Prezident rekordného nemeckého majstra Herber Hainer to povedal v rozhovore pre Bild am Sonntag.

"Pokles tržieb o 100 miliónov eur je spôsobený hlavne z dôvodu chýbajúcich fanúšikov. Vypadol nám tým veľký zdroj príjmov," povedal 66-ročný šéf bavorského klubu podľa agentúry DPA. V účtovnom období 2019-2020, v ktorom Bayern získal "treble" za bundesligový titul, triumf v Nemeckom pohári aj v Lige majstrov mal klub obrat 698 miliónov eur a zisk 9,8 miliónov. Minulý rok v decembri finančný riaditeľ Jan-Christian Dressen uviedol, že keď diváci nebudú na tribúnach celú sezónu, bude obrat nižší o 100 až 150 miliónov eur.

Napriek očakávaným stratám je Bayern podľa šéfa klubu finančne stabilizovaný a v porovnaní s medzinárodnou konkurenciou je na tom dobre. "Po ekonomickej stránke sme lídrami. Nemáme žiadne dlhy, sme stopercentní vlastníci štadióna a máme vyplatené pôžičky na akadémiu," dodal Hainer