Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Futbal

Brazílsky súd povolil organizáciu turnaja Copa America v krajine

Na archívnej snímke zo 7. júla 2019 hráč Brazílie Thiago Silva dvíha nad hlavu trofej po víťazstve vo finále juhoamerického šampionátu Copa America Brazília - Peru v Rio de Janeiro. Foto: TASR/AP

Brazília bude v nedeľu v otváracom zápase čeliť Venezuele na štadióne Mane Garrincha v hlavnom meste Brazílii.

Sao Paulo 11. júna (TASR) - Najvyšší brazílsky súd vo štvrtok rozhodol, že sa v krajine môže odohrať futbalový turnaj Copa America. A to aj napriek vysokému výskytu vírusu COVID-19.

Turnaj odštartuje 13. júna, no len niekoľko dní pred plánovaným začiatkom sprevádzala juhoamerický futbalový šampionát veľká neistota. Pôvodne sa malo hrať v Argentíne a Kolumbii. Koncom mája však Juhoamerická futbalová konfederácia (CONMEBOL) odobrala organizátorské práva Kolumbii pre protesty proti tamojšiemu prezidentovi Ivanovi Duquemu Marquezovi. Len o niekoľko dní neskôr stratila svoju pozíciu aj Argentína pre nárast počtu prípadov ochorenia COVID-19. O Brazílii napokon musel rozhodnúť súd, ktorý povolil preloženie turnaja do tejto krajiny. Hlasovanie jedenástich sudcov bolo napokon jednoznačné.

Brazília bude v nedeľu v otváracom zápase čeliť Venezuele na štadióne Mane Garrincha v hlavnom meste Brazílii. Finále sa uskutoční 10. júla na štadióne Maracana v Riu de Janeiro.