Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Futbal

Britská kráľovná vyznamenala Rashforda za boj proti chudobe

Na archívnej snímke zo 7. decembra 2019 futbalista Manchestru United Marcus Rashford poča szápasu anglickej Premier League proti Manchestru City. Britská kráľovná Alžbeta II. vyznamenala futbalistu Marcusa Rashforda za angažovanosť v boji proti chudobe detí počas pandémie koronavírusu. Dvadsaťdvaročnému útočníkovi Manchestru United udelila titul člen Rádu britského impéria. Foto: TASR/AP

Rashford svojím úsilím dokázal presvedčiť vládu, aby v júni štát neprestal dotovať stravu pre deti z chudobných rodín.

Londýn 10. októbra (TASR) - Britská kráľovná Alžbeta II. vyznamenala futbalistu Marcusa Rashforda za angažovanosť v boji proti chudobe detí počas pandémie koronavírusu. Dvadsaťdvaročnému útočníkovi Manchestru United udelila titul člen Rádu britského impéria.

Rashford svojím úsilím dokázal presvedčiť vládu, aby v júni štát neprestal dotovať stravu pre deti z chudobných rodín. Vďaka jeho snahe tak program pokračoval aj cez prázdniny. "Boj za najohrozenejšie deti sa zďaleka neskončil. Budem pokračovať v práci pre moju komunitu, stretávať sa s rodinami a využijem túto príležitosť, aby som so všetkým rešpektom naliehal na predsedu vlády s prosbou o pomoc pre tieto deti," citovala anglického reprezentanta agentúra AP.