Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Futbal

Celý tím Herthy ide do izolácie, zápasy však odohrá

Na snímke slovenský futbalista Peter Pekarík z Herthy Berlín strieľa gól v zápase 10. kola nemeckej Bundesligy vo futbale Hertha Berlín – 1. FC Union Berlín 4. decembra 2020. Foto: TASR/AP

V izolácii je aj ďalší asistent trénera Andreas Neuendorf, ktorý nemal pozitívny test, no bol v blízkom kontakte s nakazenými.

Berlín 15. apríla (TASR) - Tréner nemeckého futbalového klubu Hertha Berlín Pál Dárdai, jeho asistent Admir Hamzagič a útočník Dodi Lukebakio mali pozitívne testy na koronavírus. V tíme pôsobí aj slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík.

Trojica je už v domácej karanténe a zatiaľ nemá príznaky ochorenia Covid-19, uviedol vo štvrtok klub. V izolácii je aj ďalší asistent trénera Andreas Neuendorf, ktorý nemal pozitívny test, no bol v blízkom kontakte s nakazenými.

Hertha figuruje tesne nad pásmom zostupu na 15. mieste tabuľky a v nedeľu ju čaká duel so štrnástym Mainzom, ktorý môže výrazne prehovoriť do boja o záchranu. Tím povedie do odvolania športový riaditeľ Arne Friedrich, ktorý má trénerskú licenciu.

Predstavitelia klubu veria, že duel nie je ohrozený, no po rozhovoroch s miestnymi zdravotníckymi úradmi zostane mužstvo i zvyšok realizačného tímu v izolácii na spoločnom ubytovaní. To môžu opustiť iba na tréningy a zápasy. Izolácia by mala trvať do 28. apríla. Hertha má na budúcu stredu odohrať domáci zápas s Freiburgom a v sobotu nastúpiť proti Schalke. Informovala agentúra dpa.