Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Futbal

D'Aversa bude opäť trénovať Parmu

Slovenský futbalový stredopoliar v drese Parmy Juraj Kucka (druhý zľava) sa teší so spoluhráčmi z gólu v pondelňajšom zápase 9. kola najvyššej talianskej súťaže Serie A, FC Janov - Parma v Janove 30. novembra 2020. Kucka prispel asistenciou k triumfu Parmy na ihrisku FC Janov 2:1. Foto: TASR/AP

Po reštarte súťaže po pauze zavinenej pandémiou koronavírusu vyhrala Parma pod vedením D'Aversu iba štyri z 13 ligových zápasov.

Parma 7. januára (TASR) - Roberto D'Aversa bude po necelých piatich mesiacoch opäť trénerom futbalistov Parmy Calcio. Na lavičke klubu talianskej Serie A nahradí Fabia Liveraniho, ktorý skončil vo svojej funkcii po stredajšej ligovej prehre 0:3 na ihrisku Atalanty Bergamo.

V Parme pôsobí aj slovenský reprezentačný stredopoliar Juraj Kucka. D'Aversu odvolali z postu kouča 23. augusta po sérii neúspešných výsledkov v uplynulej sezóne. Po reštarte súťaže po pauze zavinenej pandémiou koronavírusu vyhrala Parma pod vedením D'Aversu iba štyri z 13 ligových zápasov. Informovala o tom agentúra AFP.