Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Futbal

Dunajská Streda s Pohroním iba remizovala, Storck nehľadal výhovorky

Vľavo hráč FC DAC 1904 Dunajská Streda Cesar Rodolfo, archívna snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Domácim citeľne chýbali Eric Davis, César Blackman, Andrija Balič, ktorí mali pozitívne testy na koronavírus.

Dunajská Streda 8. novembra (TASR) - Futbalisti DAC Dunajská Streda v lige druhýkrát za sebou nezvíťazili. V sobotnom zápase 13. kola na svojej pôde remizovali s Pohroním 0:0. Domácim citeľne chýbali Eric Davis, César Blackman, Andrija Balič, ktorí mali pozitívne testy na koronavírus.

Tréner DAC Bernd Storck musel výrazne zasiahnuť do zostavy, ale na absencie sa nechcel vyhovárať: "Nehľadám výhovorky, každý v mužstve má možnosť nastúpiť. Keď je niekto zranený alebo chýba pre koronu, ostatní sa môžu ukázať. Teraz to bolo prvýkrát, keď sme museli v základe vymeniť až 3-4 hráčov, ale to nemá nič spoločné so zápasom. Mali sme šance, ktoré sme mali premeniť. Musel som v polčase urobiť zmenu. Mendez mal žltú kartu a Müller sa zranil. Chceli sme hrať na krajoch viac ofenzívne, urobiť väčší tlak na ich obranu. Mali sme aj šancu, Divkovič mal možnosť skórovať. Keby lopta išla do bránky, bolo by to iné."

Kým domácich strata bodov mrzela, pre Pohronie má výsledok cenu zlata. Podľa trénera hostí Jána Kameníka je výsledok dobrej pripravenosti tímu, nie chýbajúcich hráčov Dunajskej Stredy. "Pri šírke ich kádra nemožno hovoriť o oslabení. DAC je kvalitný tím, ak niekto vypadne, dokážu ho nahradiť. Pripravovali sme sa na Dunajskú Stredu tak, akoby tí hráči mali nastúpiť. Dobre sme pracovali v defenzíve, za to hráčov treba pochváliť. Vedeli sme, že ak necháme súpera kombinovať a zatiahneme sa, je veľká pravdepodobnosť, že sa im jedna útočná akcia podarí. Cieľom bolo hrať vysoko a napádať súpera už na jeho polovici. Na výnimky sa to podarilo, v defenzíve to hráči zvládli na jednotku," uviedol Kameník.

Sklamanie z výsledku neskrýval kapitán Zsolt Kalmár, ktorého škrelo najmä to, že sa v tabuľke na Dunajskú Stredu dotiahol Slovan Bratislava: "Vedeli sme, že to bude ťažký zápas, tiež sme už vedeli, že hrajú pod novým trénerom. Na ihrisku bolo veľa súbojov, šance boli na oboch stranách. Aj my sme mali nejaké možnosti. Ľutujeme, že sme nevyhrali, lebo Slovan zvíťazil, a máme rovnaký počet bodov. Ideme ďalej a urobíme všetko preto, aby sme získali tri body v ďalšom kole."