Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Futbal

FA zakázala Trippierovi činnosť za nepovolené stávkovanie

Anglický futbalista Kieran Trippier sa teší po strelení úvodného gólu v semifinálovom zápase Chorvátsko - Anglicko na MS vo futbale neďaleko Červeného námestia v Moskve 11. júla 2018. Foto: TASR/AP

Obranca Atletica Madrid nemôže zasiahnuť do žiadneho oficiálneho zápasu bez ohľadu na súťaž, keďže pravidlo FA o zákaze stávkovanie platí celosvetovo.

Londýn 23. decembra (TASR) - Anglický futbalista Kieran Trippier dostal zákaz činnosti na desať týždňov za nepovolené stávkovanie. Potrestala ho anglická Futbalová asociácia (FA), ktorá mu navyše uložila pokutu 70-tisíc libier.

Obranca Atletica Madrid nemôže zasiahnuť do žiadneho oficiálneho zápasu bez ohľadu na súťaž, keďže pravidlo FA o zákaze stávkovanie platí celosvetovo, informovala agentúra AP.

Trippier, ktorý previnenie odmieta, sa dopustil porušenia pravidiel v júli 2019 v čase, keď sa doťahoval jeho prestup z Tottenhamu do Španielska. Podľa FA ho nezávislá vyšetrovacia komisia obvinila v štyroch bodoch, počas konania však tri prípady zamietli.