Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Futbal

Fanúšikovia Ajaxu napriek zákazu oslávili zisk titulu pred štadiónom

Fanúšikovia Ajaxu Amsterdam oslavujú zisk majstrovského titulu pred Arénou Johana Cruyffa 2. mája 2021. Foto: TASR/AP

Ajax vybojoval rekordný 35. majstrovský titul. Mužstvo trénera Erika ten Haga nemôže tri kolá pred koncom sezóny nik predbehnúť.

Haag 2. mája (TASR) - Tisíce fanúšikov Ajaxu Amsterdam sa počas nedeľného domáceho zápasu 31. kola holandskej futbalovej ligy s Emmenom (4:0) zišli pred Arénou Johana Cruyffa a spoločne oslávili zisk majstrovského titulu. Stalo sa tak napriek zákazu zhromažďovania, ktorý platí v krajine v súvislosti s opatreniami na zamedzenie šírenia koronavírusu.

Ako informovala agentúra AP, polícia už pred stretnutím vyzvala fanúšikov, aby rešpektovali platné nariadenia a nezhromažďovali sa pred domácou arénou. Tí však vo veľkom počte zaplnili priestor pred štadiónom a už v priebehu zápasu odpálili niekoľko svetlíc a dymovníc. Polícia sa ešte pred koncom duelu rozhodla uzavrieť ulice v blízkosti štadióna, aby zamedzila príchodu ďalších fanúšikov. Zápasy v najvyššej holandskej súťaži sa hrajú bez prítomnosti divákov.

Ajax vybojoval rekordný 35. majstrovský titul. Mužstvo trénera Erika ten Haga nemôže tri kolá pred koncom sezóny nik predbehnúť, druhý PSV Eindhoven zaostával pred nedeľným duelom s Heerenveenom za lídrom o 15 bodov. Ajax naposledy získal titul v roku 2019. Pred rokom dohranie ligy zmarila pandémia koronavírusu a titul v nej neudelili.