Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Futbal

Anderlecht umožní hráčom trénovať, virológ to považuje za zlý nápad

Na snímke Jevgen Makarenko (vpravo) z Anderlechtu a Jiří Kulhánek (uprostred) zo Spartaku Trnava v zápase 5. kola D-skupiny Európskej ligy UEFA 2018/2019 Anderlecht Brusel - Spartak Trnava 29. novembra 2018 v Bruseli. Foto: TASR/AP

Ligová komisia najvyššej belgickej súťaže 2. apríla odporučila ukončiť tento ročník a za šampióna vyhlásiť FC Bruggy.

Brusel 15. apríla (TASR) - Belgický futbalový klub Anderlecht Brusel sa stal terčom kritiky medicínskych expertov za to, že počas pandémie koronavírusu umožní hráčom od budúceho pondelka začať so skupinovým tréningom. Tí hráči 34-násobného majstra krajiny, ktorí chcú zostať doma, majú povolenie trénovať individuálne. Informovala agentúra SID.

"Nie je to nelegálne, ale ide to zlý signál pre spoločnosť. Tento krok je v rozpore s odporúčaniami vlády a radami odborníkov," komentoval rozhodnutie vedenia "fialiek" uznávaný virológ Marc Van Ranst.

Ligová komisia najvyššej belgickej súťaže 2. apríla odporučila ukončiť tento ročník a za šampióna vyhlásiť FC Bruggy. Návrh však vyvolal nespokojnosť Európskej futbalovej únie (UEFA), ktorá pohrozila vylúčením tamojších klubov z európskych súťaží. Do sporu sa zapojila aj Kráľovská belgická futbalová asociácia v snahe nájsť s UEFA prijateľné riešenie. O predčasnom ukončení sezóny rozhodnú 24. apríla účastníci Jupiler League.

V Belgicku evidovali v stredu večer viac ako 33-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 4400 mŕtvych. Celosvetovo je v 210 krajinách/územiach potvrdených už vyše 2 milióny prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 129.000 osôb.