Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Futbal

Anglická Premier League sa nerozbehne skôr ako 1. júna

Hráč Manchester City Raheem Sterling bojuje o loptu počas zápasu anglickej futbalovej Premier League Manchester United - Manchester City na štadióne Old Trafford v Manchestri 8. marca 2020. Foto: TASR/AP

V pondelok zverejnila 50-stranový dokument, v ktorom detailne oboznámila verejnosť s plánom uvoľňovania opatrení prijatých na zabránenie šírenia nového koronavírusu.

Londýn 11. mája (TASR) - Anglická futbalová Premier League sa po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu nerozbehne skôr ako 1. júna. Britská vláda totiž oznámila, že do konca mája sa v krajine neuskutočnia žiadne profesionálne športové podujatia.

V pondelok zverejnila 50-stranový dokument, v ktorom detailne oboznámila verejnosť s plánom uvoľňovania opatrení prijatých na zabránenie šírenia nového koronavírusu. Krokom číslo 2 je povolenie organizovania kultúrnych a športových akcií, no bez prítomnosti divákov.

K obnoveniu kultúrneho a športového života môže prísť najskôr 1. júna. Zápasy s prítomnosťou väčšieho počtu fanúšikov na štadiónoch prichádzajú do úvahy až v neskoršom období a sú podmienené úbytkom počtu nakazených. Premier League prerušili 13. marca. Informovala o tom agentúra AP a server bbc.com.