Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 8. október 2024Meniny má Brigita
< sekcia Futbal

Bellarabi sa zranil a Leverkusenu bude chýbať proti Schalke

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Holandskému trénerovi Bayeru Petrovi Boszovi budú zo zdravotných dôvodov chýbať aj Exequiel Palacios a Lars Bender.

Leverkusen 12. júna (TASR) – Nemecký futbalový klub Bayer Leverkusen sa bude musieť istý čas zaobísť bez služieb krídelníka Karima Bellarabiho. Tridsaťročný hráč utrpel zranenie stehenného svalu a bude chýbať v nedeľnom ligovom stretnutí na pôde Schalke 04 Gelsenkirchen.

Holandskému trénerovi Bayeru Petrovi Boszovi budú zo zdravotných dôvodov chýbať aj Exequiel Palacios a Lars Bender. "V prípade Bellarabiho ešte nemáme presnú diagnózu. Je tak ťažko odhadnúť, kedy by sa mohol opäť zapojiť do tréningu," citovala agentúra DPA Bosza. Po zranení sa už do tréningu vrátil Kai Havertz.

Tréner "farmaceutov" žiada od svojich hráčov proti Schalke odovzdanie maximálneho výkonu. Leverkusen na pôde Gelsenkirchenu neprehral už päť duelov v sérii a v nedeľu môže získať štvrté víťazstvo.

"Pre nás je to ako finále. Potrebujeme zvíťaziť, ak si chceme udržať šancu na postup do Ligy majstrov. Štvrtý Mönchengladbach hrá v sobotu na Bayerne a pre nás je to veľká príležitosť preskočiť ho. Bayern doma zvykne víťaziť. Nemalo by ale zmysel sústrediť sa na zápas v Mníchove, keď nezvíťazíme v Gelsenkirchene."