Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Futbal

Britská a Írska pošta si uctia Jacka Charltona špeciálnou pečiatkou

Na archívnej snímke z 6. mája 1972 v Londýne kapitán klubu Leeds United Billy Bremner sedí na ramenách spoluhráčov po víťazstve nad Arsenalom v FA Cupe, zľava Johnny Giles, Jack Charlton, Allan Clarke, ktorý streli vížazný gól, Peter Lorimer, Norman Hunter a brankár David Harvey. Bývalý anglický futbalista Norman Hunter zomrel v piatok 17. apríla 2020 vo veku 76 rokov po tom, ako mal pozitívny test na nový koronavírus. Napriek úsiliu zdravotníkov svoj boj o život prehral. Informoval o tom oficiálny web Leedsu United, v drese ktorého strávil Hunter štrnásť rokov. Počas nich dvakrát získal ligový titul. Foto: TASR/AP

Charltonov pohreb sa uskutoční v utorok, len niekoľko dní po tom, ako Leeds United, kde absolvoval celú hráčsku kariéru, oslávil návrat medzi anglickú klubovú elitu.

Londýn 20. júla (TASR) – Britská a Írska pošta si uctia bývalého anglického futbalového reprezentanta Jacka Charltona špeciálnou pečiatkou. Majster sveta z roku 1966 zomrel v júli vo veku 85 rokov.

Charltonov pohreb sa uskutoční zajtra, len niekoľko dní po tom, ako Leeds United, kde absolvoval celú hráčsku kariéru, oslávil návrat medzi anglickú klubovú elitu. Ako tréner doviedol Írsko do štvrťfinále MS 1990. V oboch krajinách bude počas najbližších troch týždňov pošta označená pečiatkou s futbalovou loptou a nápisom Jack Charlton, 1935-2020.

„Jack Charlton bude mať navždy špeciálne miesto v írskych srdciach. Bol najlepším príkladom spojenia týchto ostrovov. Hrdý hráč Leedsu a hrdina anglického futbalu sa stal írskou legendou. Preto je správne, že práve on bude na prvej spoločnej pečiatke Írskej a Kráľovskej pošty," povedal výkonný riaditeľ Írskej pošty David McRedmond pre agentúru AFP.