Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Futbal

Chelsea klesli príjmy, no klub je spokojný so ziskom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Klub zo Stamford Bridge po vypuknutí pandémie nevyužil štátnu podporu pre zachovanie pracovných miest a sám naďalej platil zamestnancov s plným aj čiastkovým úväzkom.

Londýn 1. januára (TASR) – Anglický futbalový klub FC Chelsea vykázal za uplynulý rok čistý zisk vo výške 32,5 milióna libier. Celkový obrat klubu však v roku poznačenom pandémiou koronavírusu klesol z 446,7 milióna libier na 407,4 milióna.

Účastník Premier League vo výročnej finančnej správe vo štvrtok informoval, že profit zariadil klubu postup do Ligy majstrov a predaj niektorých hráčov. Na zisku z televíznych práv klub zaznamenal pokles príjmov v hodnote 17,2 milióna libier, neprítomnosť fanúšikov na štadiónoch ho stála 12,2 milióna.

Klub zo Stamford Bridge po vypuknutí pandémie nevyužil štátnu podporu pre zachovanie pracovných miest a sám naďalej platil zamestnancov s plným aj čiastkovým úväzkom. „Pandémia výrazne ovplyvnila náš príjem, podobne ako u mnohým iných podnikateľských subjektov. Zároveň však vidíme v našej organizácii znaky sily a stability finančných operácií," vyhlásil predseda FC Chelsea Bruce Buck podľa agentúry AP.