Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Futbal

Citizens majú problémy v obrane, zaujímajú sa o Škriniara

Hráč Manchesteru City Aymeric Laporte. Foto: TASR/AP

City pre zranenie kolena dlhodobo nemôže počítať v obrane s Aymericom Laporteom, zdravotné problémy postihli počas sezóny aj Johna Stonesa či Nicholasa Otamendiho.

Manchester 7. januára (TASR) - O slovenského reprezentačného stopéra Milana Škriniara sa údajne intenzívne zaujíma úradujúci anglický futbalový majster Manchester City. Podľa britských médií vedenie "Citizens" pozorne monitoruje 24-ročného obrancu Interu Miláno a zvažuje jeho príchod ešte v januárovom prestupovom období.

City pre zranenie kolena dlhodobo nemôže počítať v obrane s Aymericom Laporteom, zdravotné problémy postihli počas sezóny aj Johna Stonesa či Nicholasa Otamendiho, a tak tréner Pep Guardiola hľadá možné náhrady. Podľa denníka Daily Mirror je v hre príchod Škriniara, ktorý sa však ocitol aj v hľadáčiku FC Barcelona či Realu Madrid. Ďalším možným prestupovým terčom "Citizens" je ukrajinský obranca Mykola Matvijenko zo Šachtara Doneck.

"City sa ocitlo na prestupovom trhu, pričom za cieľ si dalo posilniť svoju chabú defenzívu, ktorá bola v uplynulých týždňoch ich najväčšou slabinou. Zamerali sa na Milana Škriniara z Interu Miláno, ktorý sa vypracoval na jedného z najžiadanejších obrancov v Európe. City sa sústredili aj na ďalšie ciele a sú v januári pripravení nakupovať," píše Daily Mirror.

Daily Mail upozorňuje, že Škriniar vlani predĺžil zmluvu s "nerrazzuri" a ak by ho anglický majster chcel získať, musel byť zaplatiť "mastné" odstupné. "Inter by mohol ponúknuť rekordnú prestupovú čiastku za obrancu. Guardiola by musel presvedčiť vedenie City, aby zdvihlo doterajšie klubové maximum za prestup, ktoré má hodnotu 62 miliónov libier."