Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Futbal

Hráči bieloruskej ligy mali pozitívne testy na koronavírus

Hráč Šachteru Soligorsk Sergej Balanovič (vpredu) oslavuje gól so spoluhráčom Azdrenom Llullakuom do bránky Gorodeju vo futbalovom zápase majstrovstiev Bieloruska Gorodeja - Šachter Soligorsk v bieloruskom meste Gorodeja 28. marca 2020. Bieloruský prezident Alexander Lukašenko bol hrdý na to, že futbalová liga v krajine sa hrala ako jediná v Európe. Aj napriek pandémii koronavírusu odštartovala tento mesiac bez obmedzení, teda aj s divákmi na tribúnach. Foto: TASR/AP

Bielorusko bola dlho jediná európska krajina, v ktorej futbalové súťaže pokračovali aj napriek pandémii koronavírusu, dokonca za prítomnosti divákov.

Minsk 11. mája (TASR) – Dva zápasy dvoch najvyšších bieloruských futbalových súťaží odložili. Nemenovaní dvaja hráči prvoligového Dinama Minsk a druholigového Arsenalu Dzeržinsk mali totiž pozitívne testy na koronavírus.

Podľa slov hovorcu Bieloruskej futbalovej federácie Alexandra Alejnika odložili piatkový zápas medzi Dinamom a Nemanom Godno i sobotňajší súboj Arsenalu s Lokomotivom Gomeľ.

Bielorusko bola dlho jediná európska krajina, v ktorej futbalové súťaže pokračovali aj napriek pandémii koronavírusu, dokonca za prítomnosti divákov. Fanúšikovia sa však postupne vytrácali zo štadiónov a návštevnosť na zápasoch 1. a 2. ligy bola nízka. Informovala agentúra AP.