Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Futbal

Lukaku sa stal najlepším hráčom Európskej ligy v sezóne 2019/20

Futbalista Interu Miláno Romelu Lukaku premieňa pokutový kop vo finále Európskej ligy FC Sevilla - Inter Miláno v Kolíne 21. augusta 2020. Foto: TASR/AP

Lukaku v uplynulej sezóne nastrieľal 34 gólov vo všetkých súťažiach, v EL sa presadil vo všetkých šiestich dueloch Interu vo vyraďovacej fáze

Nyon 2. októbra (TASR) - Belgický futbalista Romelu Lukaku z Interu Miláno sa stal najlepším hráčom Európskej ligy v sezóne 2019/2020. Cenu si prevzal v piatok na pôde Európskej futbalovej únie (UEFA) počas žrebu skupinovej fázy tohto ročníka.

Dvadsaťsedemročný útočník belgickej reprezentácie uspel v konkurencii Bruna Fernandesa z Manchestru United a Evera Banegu z FC Sevilla. Pred rokom v tejto ankete uspel jeho krajan Eden Hazard.

Lukaku v uplynulej sezóne nastrieľal 34 gólov vo všetkých súťažiach, v EL sa presadil vo všetkých šiestich dueloch Interu vo vyraďovacej fáze, spolu dal sedem gólov a pridal dve asistencie. "Ďakujem spoluhráčom, trénerom a mojej rodine, najmä mame. Je veľká česť prevziať si toto ocenenie," povedal v priamom prenose na webe UEFA.