Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Futbal

Glasgow Rangers suspendoval dvoch hráčov za porušenie nariaden

Na snímke v popredí s číslom 14 hráč Rangers Ryan Kent oslavuje gól, objíma ho spoluhráč Florian Kamberi v odvete šestnásťfinále Európskej ligy vo futbale SC Braga - Glasgow Rangers v portugalskej Brage 26. februára 2020. Foto: TASR/AP

Rangers v tejto sezóne ešte neprehrali, v lige majú na konte 11 výhier a dve remízy, v Európskej lige UEFA vyhrali všetkých doterajších 5 duelov, vrátane dvoch v skupine.

Glasgow 2. novembra (TASR) - Škótsky futbalový klub Glasgow Rangers suspendoval svojich hráčov Jordana Jonesa a Georgea Edmundsona na porušenie protipandemických opatrení. Obaja futbalisti sa zúčastnili na večierku, čo im interné klubové nariadenia zakazujú.

Severoírsky reprezentačný krídelník Jones a anglický obranca Edmundson musia teraz absolvovať 14-dňovú izoláciu. "Klub Glasgow Rangers berie incident z uplynulej noci veľmi vážne. Obaja hráči porušili anticovidové nariadenia, keď sa zúčastnili spolu s viacerými ďalšími osobami súkromnej akcie mimo svojich domovov. Môžeme potvrdiť, že obaja sú suspendovaní a vedie sa interné vyšetrovanie," citovala agentúra AFP z klubového komuniké.

Športový riaditeľ ligového lídra Stewart Robertson označil správanie oboch futbalistov za "neakceptovateľné a netolerovateľné": "Spolu s klubovým predsedom Douglasom Parkom, športovým riaditeľom Rossom Wilsonom a trénerom Stevenom Gerardom sme celú vec prebrali hneď, ako sme sa o nej dozvedeli. Plne si stojíme za štandardmi, ktoré sme v Rangers v takýchto veciach prijali. Nemôžeme a nebudeme tolerovať správanie porušujúce bezpečnostné protokoly." V Škótsku od septembra platí zákaz navštevovať sa vo vnútorných priestoroch v snahe eliminovať šírene nákazy koronavírusom.

Rangers v tejto sezóne ešte neprehrali, v lige majú na konte 11 výhier a dve remízy, v Európskej lige UEFA vyhrali všetkých doterajších 5 duelov, vrátane dvoch v skupine. Naposledy utŕžili prehru 6. augusta tohto roku v odvete osemfinále EL s Bayerom Leverkusen.