Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Futbal

Holandský zväz očakáva stratu 300 miliónov eur, dúfa v pomoc od štátu

Na snímke pouličný imelec čaká na trustov na Námestí Dam pri Kráľovskom paláci v holandskom Amsterdame 18. marca 2020. Holandsko kvôli koronavírusu zavrelo všetky holandské školy, kaviarne, reštaurácie, sexuálne kluby a športové a fitnes kluby. Foto: TASR/AP

Holandský zväz zároveň oznámil, že považuje za morálnu povinnosť klubov venovať ostatným klubom 25 percent sumy, ktorú získali tímy Eredivisie za účasť v európskych súťažiach.

Amsterdam 27. apríla (TASR) - Holandský futbalový zväz (KNVB) očakáva solidaritu bohatších klubov Eredivisie voči chudobnejším. Zároveň dúfa aj vo finančnú pomoc od štátu.

Holandské súťaže v piatok pre pandémiu koronavírusu ukončili sezónu. Strata sa odhaduje na najmenej 300 miliónov eur. "Prosíme, aby sme začali hľadať kreatívne, reálne a uskutočniteľné riešenia pre profesionálny futbal. Potrebujeme pomoc od vlády, aby mohlo naše odvetvie prežiť," uviedol v otvorenom liste športový riaditeľ KNVB Eric Gudde.

Holandský zväz zároveň oznámil, že považuje za morálnu povinnosť klubov venovať ostatným klubom 25 percent sumy, ktorú získali tímy Eredivisie za účasť v európskych súťažiach. Správu priniesla agentúra SID.