Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Futbal

Hráči Dortmundu o sezóne bez divákov: Pre nás je to nevýhoda

Na archívnej snímke z 18. januára 2020 futbalista Marco Reus z Dortmundu prichádza na štadión počas 18. kola nemeckej bundesligy FC Augsburg - Borussia Dortmund v Augsburgu. Nemecký futbalový reprezentant Marco Reus sa rozhodol pomôcť svojej komunite v boji s následkami pandémie koronavírusu a spolu s manželkou Scarlett venujú pol milióna eur malým miestnym podnikateľom. Foto: TASR/DPA

Dortmund je v priebežnej tabuľke na druhom mieste, štyri body za vedúcim Bayernom Mníchov.

Dortmund 22. apríla (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund nebudú mať v prípade pokračovania sezóny bez divákov k dispozícii tradičnú búrlivú podporu. Preto tvrdia, že budú v porovnaní s ostatnými tímami najvyššej nemeckej súťaže v nevýhode.

Na štadióne Signal Iduna Park, ktorý je najväčší v krajine, je južná tribúna vyhradená pre najhlučnejších fanúšikov, veľakrát sa preslávili nápaditou choreografiou. "Ak nebudete mať na štadióne 80.000 fanúšikov, pričom 25.000 z nich je na južnej tribúne, tak to rozhodne nie je výhoda," citovala agentúra DPA funkcionára klubu Sebastiana Kehla.

Dortmund je v priebežnej tabuľke na druhom mieste, štyri body za vedúcim Bayernom Mníchov. Bundesliga by mala pokračovať v máji, zo zvyšných deviatich zápasov má hrať Dortmund päť na domácom ihrisku. "Je to pre nás nevýhoda, že musíme hrať bez divákov," uviedol stredopoliar Emre Can. Tréner Lucien Favre psychicky pripravuje svojich zverencov na zápasy bez divákov.